Arata Filtrele
23 de băuturi clasice de comandat la un bar

Pentru tradiționaliștii cărora le place să păstreze lucrurile simple, aceste rețete încercate și adevărate vă vor garanta că băutura dumneavoastră este făcută perfect.


Unele lucruri sunt clasice dintr-un motiv. Nu ne înțelegeți greșit, iubim și inventiv, cocktail-ul de top la fel de mult ca oricine, dar aromele atemporale ale cocktail-urilor precum margarita, Manhattan-ul și martini sunt versiunea de cocktail a mâncării confortabile și nu putem. imaginează-ți că te îmbiezi fără ele. Fie că vă perfecționați meniul de mixologie de acasă sau că doriți o comandă pentru următoarea oră de cocktail, aceste clasice nu vă vor înșela niciodată.


Margarita booze town

Margarita

Amestecurile de margarita dulci au dat acestei băuturi un nume prost. O versiune bine făcută este un amestec proaspăt de suc de lămâie și tequila, cu o notă de îndulcitor:

- 2 oz tequila argintie

- 1 oz Cointreau 

- 1 oz suc de lamaie

- Sare pentru margine

Deoarece această rețetă include suc proaspăt, ar trebui să fie zdruncinat. Se serveste peste gheata intr-un pahar cu margine sarata.


Old Fashioned

Old Fashioned

S-ar putea să nu existe un test mai bun pentru curajul unui barman decât comandarea unui Old Fashioned. Reteta este simpla:

- 2 oz bourbon sau whisky de secara

- 2 liniute Angostura bitter

- 1 cub de zahar sau 1 lingurita zahar

- Garnitura de portocale

Pune zahar in pahar. Acoperiți-l cu stropi de bitter. Adăugați whisky și amestecați până se dizolvă zahărul. Adăugați gheață, amestecați din nou și serviți. Dacă barmanul începe să scuture ingredientele sau să încurce fructele, faceți următoarea rundă la alt bar. 

 

Mojito

Mojito

Originar din Cuba, această înghițitură răcoritoare pe bază de rom este umplută cu mentă și lime — o combinație perfectă pentru a savura lângă piscină sau plajă. Dacă îți dorești puțină credință literară, se spunea că mojito-ul este, de asemenea, un favorit al autorului Ernest Hemingway. 

- 3 frunze de mentă

- 2 oz rom alb

- 0,75 oz suc de lămâie

- 0,5 oz sirop simplu

Se amestecă menta într-o tavă cu shaker, apoi se adaugă gheață și toate celelalte ingrediente. Se agită pentru a se răci și se strecoară într-un pahar highball cu gheață. Acoperiți cu club sifon dacă doriți și ornat cu mentă.



Cosmopolit

Cosmopolit


Cosmo-ul a devenit aproape omniprezent în anii '90 datorită emisiunii TV Sex and the City, dar această întorsătură a martini-ului rămâne la fel de gustoasă astăzi ca atunci când Carrie Bradshaw l-a făcut celebru. 

- 1,5 oz vodcă cu citrice

- 1 oz Cointreau 

- 0,5 oz suc de lămâie

- 0,25 oz suc de merișor

Construiți toate ingredientele într-un agitator cu gheață și agitați. Se strecoară într-un pahar de martini și se ornează cu roată de lime sau coajă.



Negroni

Negroni

Un favorit al barmanilor din întreaga lume, Negroni este un cocktail simplu cu trei ingrediente:

- 1 oz gin

- 1 oz Campari

- 1 oz vermut dulce

Amestecați ingredientele cu gheață.

 


Martini

Martini

James Bond a greșit – indiferent dacă îl bei cu gin sau vodcă, amestecat este soluția atunci când comanzi un martini.

- 3 oz gin sau vodka

- 0,5 oz vermut uscat

- Coaja de lămâie sau măsline

Se amestecă ingredientele într-un pahar cu gheață. Se strecoară în pahar de martini. Stoarceți uleiul din coaja de lămâie în pahar sau decorați cu măsline.



Moscow Mule

Moscow Mule


Popular din motive întemeiate, Moscow Mule este unul dintre cele mai răcoritoare lucruri de savurat într-o zi fierbinte de vară. Vasul sugerat, o cană de cupru, arată, de asemenea, pur și simplu ascuțit.

- 2 oz de vodcă 

- 4 până la 6 oz de bere de ghimbir

- 0,5 oz suc de lămâie

Stoarce suc de lămâie într-o cană Moscow Mule. Adăugați două sau trei cuburi de gheață, turnați vodca și umpleți cu bere rece de ghimbir. Se amestecă și se servește.



Whisky Sour


Poate cel mai răcoritor cocktail de whisky, acesta este un vechi favorit de încredere.

- 2 oz whisky

- 1 oz suc de lămâie

- 1 linguriță zahăr

- 1 albuș de ou (opțional)

Combinați ingredientele într-un shaker de cocktail și agitați (barmanii folosesc acest „shake uscat” pentru a încorpora albușul de ou). Adăugați gheață și agitați din nou. Se strecoară peste gheață într-un pahar Rocks.



French 75

French 75


Creat în timpul Primului Război Mondial, numele acestei băuturi ar fi fost inspirat de faptul că a lua o înghițitură din ea se simte ca și cum ai fi bombardat cu un tun de câmp francez de 75 mm, o piesă puternică de artilerie.

- 2 oz de gin

- 2 liniute sirop simplu

- 0,5 oz suc de lamaie

- Champagne

Shake gin, sirop simplu și suc de lămâie cu gheață. Se strecoară într-un pahar de șampanie. Top cu șampanie.

 

 

Manhattan

Manhattan


Creat cândva la mijlocul anilor 1800, Manhattan este una dintre cele mai băuturi rețete clasice de băuturi. 

- 2 oz de whisky de secară

- 1 oz de vermut dulce

- 2 liniute Angostura bitter

Se amestecă ingredientele într-un pahar cu gheață. Se strecoară într- pahar de martini sau un coupe de cocktail.

 


Spritz

Spritz


redusă de alcool și bogat în răcoare, spritz-ul a fost un aperitiv favorit de mai mult de două secole. Deși poate fi făcut cu orice amaro sau lichior ca bază, de departe cea mai cunoscută versiune este clasicul Aperol Spritz:

-Părți egale

de Aperol -Părți egale de Cinzano Prosecco

-Strop de sifon

Se amestecă toate ingredientele într-un pahar de vin cu gheață și ușor. se amestecă. Se ornează cu o felie de portocală.

 


Gimlet

Gimlet


Rețeta clasică necesită gin, dar această băutură este la fel de gustoasă dacă înlocuiți vodca.

- 2 oz gin sau vodcă

- 0,75 oz sirop simplu

- 0,75 oz suc de lămâie

Agitați ingredientele cu gheață și strecurați într-un pahar de cocktail.



Mimoza drinks

Mimoza


Am dori să-l salutăm pe Frank Meier, barmanul de la Ritz Paris , care în 1925 ar fi servit prima mimoză. Rețeta ar putea fi cel mai simplu cocktail creat vreodată.

- 2,5 oz șampanie

- 2,5 oz suc de portocale

Combinați părți egale din ingrediente într-un flaut de șampanie.