Vinuri Rosii
Viţa-de-vie a fost unul dintre simbolurile bogăţiei, indiferent de timpurile parcurse de omenire. Încă din antichitate s-a acordat o atenţie specială cultivării şi valorificării strugurilor, băutura obţinută, respectiv vinul roşu, având destinaţii dintre cele mai diferite. Vinul roşu este licoarea cu un buchet fascinant, în care se împletesc tente fructate şi florale, amprentate discret cu un iz amărui şi plăcut de condimente şi ierburi verzi.
Sortimente de vinuri roşii
Categoria vinuri roşii este extrem de vastă, vinul de culoare rubinie fiind primul sortiment pe care omenirea l-a creat, l-a păstrat în amfore de lut, l-a introdus în ritualuri religioase şi l-a adus ofrandă zeilor. Vinul roşu este obţinut prin macerarea şi fermentarea diferitelor soiuri de struguri. Un top vinuri roşii conţine sortimente de vinuri roşii demiseci, seci şi vinuri roşii demidulci, băuturi complexe şi robuste, bogate în arome intense de vanilie, cuişoare, coacăze, gem de prune, piper negru şi taninurile specifice catifelate. Veţi putea servi vinuri roşii seci sau demiseci, alături de preparate culinare sofisticate, realizate pe bază de carne roşie, pecum vânatul şi vita. Puteţi servi vinul roşu lângă reţete culinare complexe şi bogate în afumături şi mixuri de legume. Consistenţa minunată a vinurilor roşii va contribui la obţinerea unui deliciu culinar, înnobilând mese îmbelşugate, gata să fie servite în prag de sărbătoare.
Ce conţin vinurile roşii
Vinurile roşii deţin un impresionant bagaj nutriţional, printre care proteine şi carbohidraţi, grăsimi, fibre şi vitaminele B1 şi B2, plus un aport masiv de fier, potasiu, fosfor şi calciu. Tot în compoziţia vinurilor roşii, există antioxidanţi şi antiinflamatori, hormoni naturali, polifenoli, melatonină şi flavonoide. Astfel, consumând vinuri roşii vă oferiţi experienţe unice, în care simţurile vă vor fi răsfăţate cu gusturi şi arome speciale, oferindu-vă în acelaşi timp un aport important de nutrienţi naturali, necesari unei bune funcţionări a organismului.
Beneficiile vinului roşu
Vinurile roşii nu sunt doar o sursă de răsfăţ pentru papilele gustative, ci asigură organismului şi o serie de beneficii care pot susţine echilibrul general. Consumând vinuri rosii veţi asigura organismului dumneavoastră elemente antioxidante şi antiinflamatoare naturale, prevenind astfel apariţia anumitor afecţiuni grave. Consumul moderat de vinuri roşii furnizează organismului resveratrol, antioxidantul antitumoral recomandat în prevenirea apariţiei cancerului. Tot substanţele antioxidante aflate în componenţa vinurilor roşii vor fi răspunzătoare cu producerea de acid nitric, un vasodilatator responsabil cu menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a activităţii cerebrale. Consumând vin roşu vă asiguraţi relaxarea şi un somn odihnitor, buna funcţionare a sistemului digestiv, prevenirea apariţiei diabetului sau a bolilor cardiovasculare. Vinurile roşii sunt aliaţi buni în lupta cu stresul, anulând efectele secundare al acestuia. Astfel, top vinuri româneşti conţine sortimente variate ale rubiniei licori care vă vor oferi buchete unice în care se împletesc arome şi tente calde şi prietenoase de fructe, flori, condimente şi iarbă verde.
Se afiseaza 268 produse