Experience the sweet blaze of the new restricted release Talisker 41-year-old single malt

 

Distilată în 1978, această ediție limitată a fost îmbătrânită în butoaie de stejar american înainte de a fi terminată în butoaie de sherry Manzanilla de la Delgado Zuleta, unul dintre cei mai vechi producători de sherry din Jerez, în omagiu pentru tipul de whisky care ar fi fost produs la distileria din începutul secolului XX.

             A doua versiune din seria Bodega, doar 2.000 de sticle din acest vechi de 41 de ani, a fost produsă la o putere de 50,7% abv. Nasul este picant, cu un mijloc fructat și o bază maritimă. Gustul este bogat și neted, cu fudge dulce inițial, înainte ca o notă sărată să aducă un anumit echilibru, cu o căldură piperată și o picătură de ardei iute, înainte de finalul lung și fierbinte cu fum persistent de turbă.

      

      Un malt unic de 41 de ani din seria Talisker's Bodega, acesta este cel mai vechi whisky lansat vreodată din Insula Skye. A fost finisat în butoaie de sherry Manzanilla de la Delgado Zuleta, creând un caracter bogat, fructat, alături de aromele de coastă semnate de distilerie. Arome sărate, picante, de mărunțire de mere, caramel sărat, fructe uscate și fum sărat umple nasul. Inițial, gustul oferă note de piper, fum de lemn, fudge, stafide și lemn de drift mocnit, înainte de a dezvolta ardei iute, fum de turbă și caramel care persistă în final.

 

 

Vezi produsul aici: 

 Talisker 41 YO de vanzarePre-loader