Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Pentru acest Cabernet, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28-130°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 18 luni în budană din stejar european de 5000 litri și în baricuri de 225 litri. Apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.
Cabernetul din Dealu Mare este de un roșu-rubiniu intens atragator in care se dezvăluie arome de cireșe sălbatice și mure, urmate fin de ciocolată amăruie, lemn dulce și vanilie. Post gust cu tanini delicați ce îi dau persistență și savoare.
Cabernetul din Dealu Mare aduce la fiecare recoltă pentru fiecare degustator un vin rafinat și expresiv. Primul cântec al acestui vin anunță arome cunoscute din fructe roșii și note de stejar matur oferite de maturare.
Soi : Cabernet Sauvignon.
Tip : Sec, Rosu .
Țara de Origine : România.
Temperatura optima de servire : 16°C.
O alegere foarte bună pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne roșie și vânat.
82,95 lei
Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii primul care va afla noutăți despre produse, promoții și multe altele.
Copyright @ 2025, BoozeTown.ro