Descriere

Amplasat intre raurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei in ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează impreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), insă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi inţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.

Zona de producţie: Podgorii consacrate aflate pe pantele Castelului istoric Poggio alle Mura, podgorii ce reprezintă coroana domeniului Banfi. Aceasta locaţie, foarte potrivită pentru soiul Brunello Sangiovese, a fost aleasă pentru a cultiva prima podgorie rezultată după peste o decadă de cercetări in vederea alegerii clonelor optime pentru producerea constantă a remarcabilului Brunello di Montalcino. Viţele de vie au fost plantate in anul 1992.

Altitudine: 210-220 m deasupra nivelului mării.

Poziție: zonă deluroasă.

Tipul de sol: Culoare brună-gălbuie, strat superior nisipos, rugos, calcaros, substrat de sedimente marine provenind din Pliocen. Prezintă multe pietricele.

Soiul de struguri: 100% Sangiovese, dintr-o combinație de clone selectate de pe domeniul Banfi

Sistemul de palisare: Cordone speronato ( Cordon ghimpat/pintenat)

Densitate viţă de vie: 4.200 viță de vie / ha.

Productie pe hectar: 60 q.li / ha.

Tehnica/ Modul de producţie: Culegerea recoltei este urmată de o macerare de 12-13 zile. Fementaţia alcoolică are loc in rezervoare de oţel inoxidabil controlate termic (27-29 ° C). Aproximativ 90 % din vin este maturat in butoaie din stejar,de origine franceză , denumite barriques,fabricate conform specificaţiilor Banfi. Restul de 10% este maturat in butoaie slavone din stejar. Inainte de comercializare, sticla este invechită incă 12 luni in sticlă.

Culoare: Roşu cu reflexe de mov, intens şi foarte pronunţat.

Buchet/ Miros: Complex, fermecător, proaspăt şi dulce cu parfum de prune, cireşe, gem de mure şi zmeură combinat cu note subtile de ciocolată, cutie de trabucuri, vanilie şi lemn dulce.

Gust: O combinaţie surprinzătoare intre forţă şi delicateţe, cu taninuri dulci şi subtili. Insemnările producătorului: Primul rezultat după mai bine de două decenii de cercetări experimentale, Poggio alle Mura este un exemplu extraordinar a unei sinteze reuşite intre terroir, selecţia strugurilor şi inovaţia tehnologică. Creat de la splendida podgorie scăldată de soare, adiacentă Castello Banfi, acest vin corpolent imprimă o complexitate unică soiului din care este făcut. Recomandări culinare: Poate fi băut alături de preparate din carne roşie, vanat şi branzeturi maturate. Este un vin recomandat pentru contemplare, capabil de invechire pe termen lung. Prima producţie comercializată: 1997. Conţinutul de alcool: 13% pană la 13,5% vol. in funcţie de condiţia vintage-ului. Dimensiuni disponibile 0,75 l – 1,5 l – 3 l.

Caracter

Detalii

Tara origine

regiune

Tarie

Stil

An

tip

editie limitata

Recomandat cu

Castello Banfi- Poggio Alle Mura Brunello Di Montalcino Docg 0.7

/

Pret online

365,40 lei

Livrare gratuită în toată țara la comenzi de peste 250 lei

Retur gratuit pentru 14 zile

Preț magazin Mega Booze Town:

348,00 lei

Review-uri

Ai peste 18 de ani?