Acest vin extrem de expresiv este produs exclusiv din podgorii de la deal, ale căror struguri sunt lăsaţi să se stafidească după ce sunt recoltaţi. Acest vin trece printr-o perioadă foarte lungă de invechire inainte de a putea fi servit, prima oară in butoaie de stejar şi apoi in sticlă in crame subterane.
Soiuri de struguri:
Corvina, Rondinella, Molinara, alte varietăţi locale, folosite in mod tradiţional la acest vin
Podgorie: poziţionare geografică
Viile sunt situate pe dealurile din Sant’Amborgio, centrul istoric al regiunii Valpolicella. Varsta medie a acestora este de 20 de ani, iar maximul 35 (- anumite viţe Corvine). Terenul este deluros, cu soluri neolitice, stancoase, cu depozite de calcar.
Recoltare:
La inceputul lui octombrie, cand strugurii sunt uşor supra-copţi. Recoltarea este manuală iar strugurii sunt selecţionaţi cu atenţie, doar cei de top fiind aleşi pentru ‘appassimento’ (uscare).
Vinificare:
După uscare, strugurii sunt curăţaţi de ciorchine in primele zile ale lui februarie şi presaţi uşor. Mustul este fermentat cu coaja strugurilor inclusiv, şi apoi este mutat in butoaie din stejar pentru p invechire prelungită. După imbuteliere, acest Amarone este rafinat incă un an in sticlă, astfel incat la deschiderea sticlei să-şi ilustreze cat mai bine calităţile.
Amarone şi gastronomia:
Un vin corpolent, este un companion ideal pentru toate preparatele din carne, in special pentru fripturi, filéuri sau vanat. Acest vin este excelent alături de branzeturi tari sau pentru contemplare,putand fi savurat la finalul unei mese acompaniind conversaţiile dintre meseni.
Tip : Sec, Rosu
Tara de Origine : Italia, Veneto.
Temperatura optima de servire : 18°C.
A se consuma cu : Se potriveste cu orice tip de tocane, fripturi și vânat.
772,80 lei
Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii primul care va afla noutăți despre produse, promoții și multe altele.
Copyright @ 2025, BoozeTown.ro